megyei időjárás

2020.10.03. 07:00

Jobbára jó időre számíthatunk a hétvégén

Szombaton erős, időnként viharos lökésekkel kísért déli széllel további, jelentős melegedés várható.

Sonline

Fotó: Shutterstock

Emellett napos, illetve mérsékelten fátyolfelhős, szűrt napsütéses időre van kilátás. Eső estig nem valószínű.

Éjjel, nyugat, délnyugat felől egy gyors mozgású ciklon érkezik, heves záporokkal, esőkkel, zivatarokkal, viharos széllökésekkel.

A jellemző hőmérséklet átlaga:

péntek délután 23,

szombat reggel 16,

szombat délután 28,

vasárnap reggel 15 fok körül alakul.

Egyre melegebb levegő áramlik fölénk, emiatt az aktuális időjárási helyzet a melegfrontérzékenyek szervezetére gyakorol kifejezettebb stresszt. Leginkább fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság jelentkezhet. Ingerlékenyebbé válhatunk, továbbá hamarabb elfáradhat a szervezet, ezáltal a teljesítőképességben is egyfajta csökkenés tapasztalható. (forrás: met.hu)

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Vasárnap délelőtt, a keleti országrészben még záporokra, néhol egy-egy zivatarra kell számítani a kelet felé távolodó csapadékmezőből, majd ott is csökken a felhőzet. Másutt egész nap napos, csapadékmentes idő várható. Délelőtt még erős, délután mérséklődő déli szél fúj. Csökken a hőmérséklet, de így is enyhe idő várható.

- Hétfőn ismét erős déli szél támad. Változóan, időről-időre erősen felhős időre van kilátás átmeneti naposabb időszakokkal. Elszórtan, főként az ország keleti felén zápor, zivatar is kialakulhat. Marad a megszokottnál enyhébb idő.

- Kedden már szélcsendes időre van kilátás. A nyugati térségben napos, keleten felhős idő ígérkezik. A keleti határvidék térségében eshet időszakosan eső is.

- Szerdán ismét felhősebb idő a valószínűbb. Szórványosan eső, zápor is kialakulhat az országban.

- Csütörtökön egy északnyugati széllel érkező hidegfront kisöpörheti a térségben lévő nedves, labilis légtömeget. Keleten még felhős időre, elszórtan esőkre van most kilátás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!