Kézilabda NB I.

2024.05.21. 12:00

Kikapott, így kiejtette somogyi riválisát a Csurgói KK

Kikapott a kiesés elkerülése ellen küzdő PLER otthonában a Csurgói KK, így a másik somogyi együttes, a HSA NEKA búcsúzott az élvonaltól.

Huszár Hajnalka

Fotó: CSKK/Szabados Árpád

Ez a mérkőzés a kiesés szempontjából volt nagyon fontos, hiszen mind három csapat (PLER, NEKA és a Komló) sorsa ettől a találkozótól függött. A PLER győzelmi kényszere a találkozó első pillanatától meghatározta, hogy itt ezen a napon csak a hazai csapat nyerhet. Andjelicék hatalmas lendülettel kezdték a mindent eldöntő csatát: Markez vezérletével záporoztak a gólok, a Csurgó pedig csak futott az eredmény után – kevés sikerrel. Nem segített az sem, hogy Baranyai Norbert forgatta a csapatát, de amíg a hazai oldalon Kránitz lehúzta a rolót, addig a csurgói kapusok nem találták sajnos a hazaiak ellenszerét. 12–4-es állásnál Baranyai mester időt kért, de ez is csak időlegesen állította meg a budapestieket. Bár sikerült csökkenteni Hercegéknek a különbséget de így is tetemes, ötgólos előnyről várhatták a második félidőt a hazaiak.

Fotó: Szabados Árpád

A második 30 perc elején úgy tűnt, hogy összeszedte magát a Csurgó, de hiába javult fel a védelem, elől nem jöttek a gólok, csak négy találatig sikerült megközelíteni Sunajkóékat. Ahogy telt az idő, egyre nyilvánvalóbb volt, hogy a PLER rajt-cél győzelmet arat, így Baranyai Norbert Benkő Milánnak is lehetőséget adott a kapuban. Benkő védéssel kezdte a szereplést, ami azt mutatta, hogy az utánpótlás is bontogatja szárnyait és bizonyít, ha lehetőséget kap.
Ezen a napon nem termett babér a somogyi alakulatnak. A PLER koncentrált játékkal, hatalmas győzni akarással játszott, így magabiztos győzelemmel tartották meg az élvonalbeli tagságukat az élvonalban. Sikerük a Komló csapatának kedvezett, így a másik somogyi együttes, a HSA NEKA fiatal akadémistái búcsúztak az első osztálytól.

PLER-Budapest–Csurgói KK 33–26 (19–14)
BUD-Aréna, 1000 néző. Vezette: Altmár, Horváth M.
PLER: Kránitz – Tóth Á. 6 (2), Markez 8, Andelic 7, Simotics 4, Várszegi 1, Vizler 1. Csere: Takács Á. (kapus), Groff, Farkas T., Sunajko 6, Fodor M., Zalai, Bak, Fekete Á., Chaouachi. Vezetőedző: Lepsényi Sándor.
Csurgó: Holló – Gebhardt 3, Zobec, Vasvári 1, Szeitl 2, Herceg 1, Bazsó 3. Csere: Füstös, Benkő (kapusok), Krsmancic 3, Mazurek 3, Zagar 1, Papp T., Gábor M. 9 (6), Borsos. Vezetőedző: Baranyai Norbert.
Kiállítások: 12, illetve 8 perc.
Hétméteresek: 2/2, illetve 8/6.

 

Fotó: Szabados Árpád

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában