megyei időjárás

2020.12.08. 07:00

Átmeneti napsütésnek örülhetünk a felhős időszakok között

Kedden napközben a felhőzet változó mértékben elvékonyodik, helyenként kisüt a nap Somogyban.

Sonline

Délután, este ismét vastagodhat a felhőtakaró, miközben megélénkül a keleti szél. Kisebb eső, szemerkélés is kialakulhat. Éjszaka borult lesz az ég, hajnalban ismét elered az eső. Este átmenetileg megerősödhet, majd hajnalra mérséklődik a szél.

A jellemző hőmérséklet átlaga:

hétfő délután 10,

kedd reggel 2,

kedd délután 8,

szerda reggel 4 fok körül alakul.

Térségünk fölött található hullámzó frontálzóna miatt a hideg-, mind a melegfrontra érzékenyeket megterheli az időjárás. Sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. A közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges, a megnövekedő reakcióidő közvetett módon hozzájárulhat a balesetek kialakulásához. (forrás: met.hu)

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Szerdán délnyugat felől ismét mediterrán ciklon érkezik, egyre többfelé előforduló, szórványos esővel. Északkeleten késő délutánig még változó napsütés valószínű a nap folyamán. Élénk, délnyugaton átmenetileg erős keleti szél támad.

- Csütörtökön reggel, délelőtt még sokfelé esik. Északnyugatira fordul, hidegebb levegőt hoz a gyengülő erejű szél. Az északi hegyekben átmeneti havas eső, hó is eshet. A déli órákat követően már jelentősen gyengül a ciklon, vékonyodni kezd a felhőzet, de alapvetően még felhős idő lesz jellemző, elvétve szemerkélésekkel, szitálásokkal.

- Pénteken előreláthatólag szélcsendes, nyugodt időjárású nap következik. Túlnyomórészt felhős égbolt várható, de helyenként és időnként elvékonyodhat a felhőtakaró. Számottevő eső ezen a napon nem valószínű.

- A hétvége időjárása még igen bizonytalanul előrejelezhető. Most szombat délelőttre van kis esélye némi bujkáló napsütésnek, majd szombat este, éjszaka és vasárnap borongósabb idő, elszórtan kisebb esők ígérkeznek. (forrás: eumet.hu)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában