időjárás

2021.02.26. 07:00

Szikrázó napsütéssel zárhatjuk a munkahetet

Az évszakos átlagnál melegebbre van kilátás pénteken Somogy megyében. Lehűlésre csak éjszakra kell számítani, nappal bátran gyűjthetjük a D-vitamint.

Sonline

Pénteken a hajnali, reggeli párásság és ködfoltok eloszlását követően, napközben ismét döntően derült égboltra tekinthetünk fel Somogyban. Szikrázó napsütés, szép tavaszi idő vár ránk a hét utolsó munkanapján.

A kora délutáni maximum hőmérséklet ismét jóval az évszakos átlag fölé emelkedik. Éjjel hidegfront érkezik térségünk fölé, élénk lesz a légmozgás, feltámad az északi szél. Kisebb felhősödésektől eltekintve a megyében várhatóan marad a csillagfényes égbolt.

A jellemző hőmérséklet átlaga:

péntek reggel 6,

péntek délután 17,

szombat reggel 5 fok körül alakul.

Az időjárási frontok messze elkerülik a Kárpát-medencét, ezért fronthatás nem veszi igénybe a szervezetünket ezen a napon. Forrás: met.hu

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Szombaton élénk, olykor erős lökésekkel kísért északi széllel és időszakos felhősödésekkel felhőátvonulásokkal átvonul felettünk a hidegfront. Kissé visszaesik a hőmérséklet, de több órás napsütésben bízhatunk ezen a napon is.

- Vasárnapra legyengül, illetve már csak keleten fúj élénk szél. Reggel hideg, délután évszakos átlagnak megfelelő hőmérséklet és napsütés ígérkezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!