helyi időjárás

2021.04.21. 07:00

Szerdán egy napra kitavaszodik az időjárás

Időjárás változásokkal tarkított napok elé nézünk Somogyban. Kedden ragyogó napsütés mellett tekinthetünk fel az égboltra, amelyet időnként gomolyfelhők takarhatnak.

Sonline

időjárás, tavasz, nap, napsütés

Szerdán alapvetően napos időre van kilátás, a hőmérséklet is magasabb lesz az előző napokban megszokottaknál. A napsütés mellett viszont gomolyfelhősödésre, majd szórványosan kialakuló futó záporokra is számítani kell Somogy megyében. Mérsékelt, kissé élénk délnyugati szél fújhat térségünkben.

Szerdán átmenetileg jelentősebben emelkedhet a levegő hőmérséklete megyénkben.

Éjszaka általában gyengén felhős, csillagfényes idő várható.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

kedd délután 13,

szerda reggel 4,

szerda délután 17,

csütörtök reggel 5 fok körül alakul.

Habár fronthatással nem kell számolni ezen a napon, azonban mivel enyhébb levegő áramlik hazánk fölé, emiatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások léphetnek fel. Így fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható. Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Csütörtökön – a változatosság kedvéért – hidegfront érkezik. A kezdeti napsütést és enyhébb időjárást erős felhősödés, északira forduló szél, záporok, zivatarok követik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!