megyei időjárás

2021.05.17. 07:00

A hét elején még esni fog, de a nap is egyre gyakrabban előbújik

Hétfő délelőtt borult, esős idő lesz, de fokozatosan gyengül, ritkul a csapadék.

Sonline

Erősödő északnyugati szél támad, másutt gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. Délután csökkenni, szakadozni kezd a felhőzet, előbújhat a nap is, de a gomolyosodó felhőzetből még előfordulhat elszórtan zápor. Éjszaka tovább csökkenő felhőzetre, csillagfényes időre van kilátás. Mérséklődik a szél. Hajnalban nagyrészt gyengén felhős, derült égbolt valószínű.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

hétfő reggel 11,

hétfő délután 15,

kedd reggel 7 fok körül alakul.

Az időjárás leginkább a hidegfrontra érzékenyeket terheli. A fejfájás, migrén mellett a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, tartós álmosságérzés jelentkezhet emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. Emellett szervezet görcskészsége erősödik, az ízületi fájdalmak, valamint a reumatikus panaszok is fokozottabban jelentkezhetnek. Halmozottabban észlelhetők az allergia, valamint a felső légúti hurutos megbetegedések tünetei is. (forrás: met.hu)

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Kedden naposabb, de szeles időre készülhetünk. A délnyugati országrész kivételével erős lökésekkel kísért szél fúj. A napsütést ezen a napon is gomolyfelhősödések, záporok zavarják meg. Előreláthatólag északkeleten és délnyugaton lesz napközben főként csapadék, egy-egy zivatar is előfordulhat. Este újabb hullámban érkezhet kiadósabb, kiterjedtebb eső a délnyugati, nyugati térség fölé.

- Szerdára még jelentős bizonytalansággal, de egy hidegfront és annak zártabb felhőzete érkezhet fölénk erősebb északi széllel, újabb esőkkel, elsősorban keleten zivatarokkal. (forrás: eumet.hu)

Címkék#időjárás

Ezek is érdekelhetik