helyi időjárás

2021.05.22. 07:00

Változékony és fronttal terhelt hétvége vár ránk

Kettős fronthatással és változékony szeles és csapadékos idővel számolhatunk a hétvégén Somogy megyében. A nap csak rövid időre ragyogja be az eget.

Sonline

Vácrátót, 2019. április 14. Természetjáró turisták az MTA Ökológiai Kutatóközpont Nemzeti Botanikus Kertjében (másként a vácrátóti arborétumban). MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.

Forrás: MTVA/Bizományosi

Fotó: Jászai Csaba

Szombaton ismét szürkébb, felhősebb idő lesz jellemzőbb megyénkben, de délután előbukkanhat a nap is. Ebben az országrészben csapadékmentes, enyhébb idő a valószínűbb, de elvétve nem kizárt futó zápor, szemerkélés kialakulása.

Élénk, olykor kissé erősebb lökésekkel is kísért délnyugati szél fúj a kora esti órákig, de este gyengül a légmozgás. Éjszaka zömmel erősen felhős ég várható. Eső nem vagy csak elszórtan fordul elő, akkor is csak átmeneti zápor formájában. Gyenge, változó irányú légmozgás lesz jellemző.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

szombat reggel 11,

szombat délután 18,

vasárnap reggel 10 fok körül alakul.

Hullámzó frontzóna érkezik a hétvégén térségünkbe, emiatt kettős fronthatással számolhatnak az arra érzékenyek. Náluk legáltalánosabb panaszként felléphet fejfájás, migrén, vérnyomás-ingadozás. Forrás: met.hu

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Vasárnap délelőtt északon még tartós eső eshet, majd délebbre helyeződik és szórványosabbá válik a csapadék. Változóan, szakadozottan felhős idő alakul ki, itt-ott előbukkanó időszakokkal. Elszórtan, ismétlődő jelleggel, szerte az országban kialakulhatnak változó erősségű záporok. Zivatar keleti, délkeleti térségben valószínűbb. Élénkülő, olykor erős északi szél támad. Északon hűvös, délen enyhébb idő ígérkezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!