helyi időjárás

2021.05.22. 07:00

Változékony és fronttal terhelt hétvége vár ránk

Kettős fronthatással és változékony szeles és csapadékos idővel számolhatunk a hétvégén Somogy megyében. A nap csak rövid időre ragyogja be az eget.

Sonline

Szombaton ismét szürkébb, felhősebb idő lesz jellemzőbb megyénkben, de délután előbukkanhat a nap is. Ebben az országrészben csapadékmentes, enyhébb idő a valószínűbb, de elvétve nem kizárt futó zápor, szemerkélés kialakulása.

Élénk, olykor kissé erősebb lökésekkel is kísért délnyugati szél fúj a kora esti órákig, de este gyengül a légmozgás. Éjszaka zömmel erősen felhős ég várható. Eső nem vagy csak elszórtan fordul elő, akkor is csak átmeneti zápor formájában. Gyenge, változó irányú légmozgás lesz jellemző.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

szombat reggel 11,

szombat délután 18,

vasárnap reggel 10 fok körül alakul.

Hullámzó frontzóna érkezik a hétvégén térségünkbe, emiatt kettős fronthatással számolhatnak az arra érzékenyek. Náluk legáltalánosabb panaszként felléphet fejfájás, migrén, vérnyomás-ingadozás. Forrás: met.hu

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Vasárnap délelőtt északon még tartós eső eshet, majd délebbre helyeződik és szórványosabbá válik a csapadék. Változóan, szakadozottan felhős idő alakul ki, itt-ott előbukkanó időszakokkal. Elszórtan, ismétlődő jelleggel, szerte az országban kialakulhatnak változó erősségű záporok. Zivatar keleti, délkeleti térségben valószínűbb. Élénkülő, olykor erős északi szél támad. Északon hűvös, délen enyhébb idő ígérkezik.

Ezek is érdekelhetik