megyei időjárás

2021.10.29. 07:00

Frontok nélkül élvezhetjük az őszi meleget

Pénteken is elkerülik térségünket a frontok.

Sonline

A hajnali párásság, ködfoltok eloszlását követően a napsütésé lesz a főszerep. Némi fátyolfelhőzet várható csak. Csapadék nem hullik.

Megélénkülhet időszakosan a dél-délkeleti szél.

Az évszakos átlag felett alakul a maximum hőmérséklet.

Éjszaka csillagfényes, gyengén felhős, párásodó idő várható. Foltokban köd is képződhet. Már csak az ismert fagyzugokban süllyedhet fagypont alá a hőmérséklet.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

péntek reggel 1,

péntek délután 15,

szombat reggel 1 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Szombaton még az elmúlt napokhoz hasonló napos, többnyire derült, az átlagosnál enyhébb, kellemes őszi időjárás várható, a középső és az északnyugati országrészben meg-megélénkülő DK-i széllel. Reggelre az elmúlt napokéhoz hasonlóan, hasonló körzetekben alakulhatnak ki pára-, illetve átmeneti ködfoltok.

- Vasárnap a Dunántúl fölé egy melegfront vastagodó fátyolfelhőzete húzódik, míg keleten marad a derült égbolt. Keleten, északkeleten gyenge, másutt élénk lesz a DK-i szél, mely északnyugaton meg is erősödhet. Eső továbbra sem várható.

- Hétfőn változik időjárásunk. Napközben még meleg, éjszaka már hidegfront alakítja az időjárást. Borult időre, esőre, napközben élénk, erős DK-i, éjszaka ÉNY-i szélre kell számítani.

- Kedden kelet felé halad, estére el is hagyja térségünket a hidegfront felhőzete és csapadékzónája. De napközben keleten még előfordulhat kisebb eső, míg másutt lecsökken a felhőzet, és naposra fordul az idő. Élénk, erős ÉNY-i szél fúj.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!