megyei időjárás

2021.11.25. 07:00

Növekvő szél hozza meg a felhőket

Csütörtökön napközben kissé tovább élénkül a déli, délkeleti szél.

Sonline

időjárás

Döntően napos időre számíthatunk. Késő délutántól, estétől nyugat, délnyugat felől növekedni kezd a felhőzet.

Éjszaka egy mediterrán ciklon érkezik, mindenütt beborul az ég. A hajnali, reggeli órákban számítani kell már esőre.

A jellemző hőmérséklet átlaga:

csütörtök reggel -3,

csütörtök délután 8,

péntek reggel 2 fok körül alakul.

Front ugyan nincs fölöttünk, azonban a magasban fokozódó melegedés miatt melegfront jellegű tünetek léphetnek fel az arra érzékenyeknél. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenység is jelentkezhet. (forrás: met.hu)

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Pénteken egy mediterrán ciklon okoz borongós, sokfelé esős időt. Nyugaton és az északi határszélen, valamint a hegyekben havas eső, átmeneti havazás is nagy eséllyel várható.

- Szombaton átmenetileg kevesebb helyen lehet kisebb mennyiségű csapadék, de alapvetően borongós marad az idő.

- Vasárnap előreláthatólag ismétlődik a pénteki nap. Újabb mediterrán ciklon, sokfelé eső, nyugaton havas eső, havazás is valószínű. Nagy lesz a hőmérsékletbeli különbség az északnyugati, valamint a délkeleti országrészek között.

- Hétfőn még igen nagy előrejelzési bizonytalansággal, az ország délnyugati felén naposabb idő ígérkezik viharos északnyugati széllel, míg keleten, északkeleten gyengébb légmozgása, és borult ég mellett havazás, havas eső a legvalószínűbb. (forrás: eumet.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!