Megyei időjárás

2021.12.07. 07:00

Napos és felhős idő váltja egymást Somogyban

Sonline

Említést érdemlő csapadék nem várható. A légmozgás kissé mérséklődik, de többfelé fúj még élénk észak-nyugati szél. Éjszaka mindenütt legyengül a szél. Hideg lesz a hajnal.

 

 

A jellemző hőmérséklet átlaga:

kedd reggel 0,

kedd délután 4,

szerda reggel -1 fok körül alakul.

Néhány fokkal hidegebb levegő áramlik térségünk fölé, így a hidegfrontra érzékenyeknél fejfájás, migrén, fáradékonyság jelentkezhet. (forrás: met.hu)

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Szerdán is erősebb faggyal kezdődhet a nap. Napos, majd a Dunántúlon felhősödő idő ígérkezik. Nyugaton megélénkül a dél-keleti szél. Csapadék nem valószínű.

- Csütörtökön még jelentős előrejelzési bizonytalansággal, de mediterrán ciklon okoz kiadós csapadékot. Északon nagyrészt havazás, délen eső, a középső tájakon havas eső vegyesen hullhat. Élénk, erős észak-keleti szél fúj.

- Pénteken fokozatosan kelet felé elhagyja térségünket a ciklon csapadékzónája, mögötte felszakadozik, csökken a felhőzet. Keleten is gyengül, majd estére ott is mindenütt megszűnik a havazás, havas eső, eső. Mérsékelt, helyenként kissé élénk nyugati, dél-nyugati szél fúj.

- Hétvégén újabb mediterrán ciklon érkezése a legvalószínűbb, nyugaton sok hóval, az ország jelentősebb részén azonban kiadós esővel. Szombaton országszerte erős észak-keleti, vasárnap nyugaton viharos észak-nyugati szél ígérkezik. (forrás: eumet.hu)

Ezek is érdekelhetik