Megyei időjárás

2022.01.24. 07:00

Napos időnk még lehet, de melegünk biztos nem

Hétfőn gyenge légmozgás mellett túlnyomórészt napos idő várható fátyolfelhőzettel.

Sonline

Fotó: Shutterstock

Délelőtt, a nyugati határ mentén még zártabb felhőzet a valószínűbb és elszórtan hószállingózás is lehetnek, majd ott is vékonyodik, szakadozik a felhőtakaró, és várhatóan kisüt a nap.


Éjszaka eleinte csillagfényes égbolt valószínűbb, de mérsékelt felhősödés, illetve fokozódó párásság várható. A hajnali órákra zömében felhős, párás idő ígérkezik. Nyugaton és északkeleten itt-ott lehet hószállingózás, míg délen maradhat derültebb az ég.

 

A jellemző hőmérséklet átlaga:
vasárnap délután 3,
hétfő reggel -5,
hétfő délután 2,
kedd reggel -4 fok körül alakul.

A hazánk fölé több fokkal hűvösebb levegő áramlik térségünk fölé, hidegfront jellegű voltozás várható. Ezek a hatások a vegetatív idegrendszerünket paraszimpatikus irányba tolják el, ezért csökken a szervezet energiaforgalma, alapanyagcseréje, lassul a légzés és a keringés, valamint az izomtevékenység is a legszükségesebbre csökken le. (forrás: met.hu)

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Kedden gyorsan változó felhőzet mellett időszakosan kisüt a nap. Elszórtan előfordul hószállingózás, melyre elsősorban az északkeletei határvidéken van esély, másutt csak elvétve lehet. Éjjel, a Dunántúlon felélénkül az ÉNY-i szél. Nyugaton némi enyhülés várható.

- Szerdán, nyugaton élénkebb, másutt gyenge légmozgás ígérkezik. Változó, elvékonyodó felhőzet melletti napsütés a legvalószínűbb. Keleten kialakulhat párásság, illetve rétegfelhőzet. Nyugat felől további enyhülésre van kilátás.

- Csütörtökön változóan felhős ég mellett, az ország középső sávjában élénk, olykor erős ÉNY-i szélre van kilátás. Keleten itt-ott lehet hószállingózás. Jelentős hótól nem kell tartani.

- Péntekre is felhős idő ígérkezik jellemzőbbnek elszórtan hószállingózással, vegyes halmazállapotú szitálással, az északi országrészben szélerősödéssel.

- Szombaton hidegfront okozhat erős szelet a Dunántúlon. Keleten szélcsendesebb, felhősebb idő ígérkezik elvétve hószállingózással. (forrás: eumet.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!