Megyei időjárás

2022.04.12. 07:00

Hideg reggel után sok napfény kényeztet kedden

Frontoktól mentes, derült és tavaszias időre van kilátás kedden. Esőtől sem kell tartani Somogy megyében.

Sonline

Fotó: Shutterstock

Kedden hideg hajnalra ébredhetnek a somogyiak, majd napközben kellemes tavaszias idő várható. Egész nap gyenge marad a déli irányúra forduló légmozgás. 


A fokozatosan melegedő nappali hőmérséklet mellett átmeneti, gyenge felhősödések lehetnek, de csapadék nem várható.  
Éjszaka nyugodt, csillagfényes idő következik. Hűvös lesz a hajnal, de fagy már csak az ismert fagyzugokban fordulhat elő, ott is csökken a valószínűsége.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):
hétfő délután 12,
kedd reggel 2,
kedd délután 15,
szerda reggel 4 fok körül alakul.

Jó hír az időjárás változásaira érzékenyeknek, hogy kedden nem kell fronthatástól tartani. Forrás: met.hu

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Szerdán, csütörtökön napsütéses, időnként fátyolfelhős, nyugodt, melegedő időben bízhatunk. Csütörtök délután, északnyugat felől vastagodó fátyolfelhőzet szűrheti a napsugarakat, de napnyugatáig napos, enyhe idő ígérkezik.

- Nagypénteken - még jelentős előrejelzési bizonytalansággal, de - egy hidegfront érheti el térségünket. Hatására változékonyabbra fordulhat az idő szélerősödéssel, felhőátvonulásokkal, szórványosan záporokkal. A front előtt még magasra emelkedhet a hőmérséklet.

Forrás: eumet.hu 

- Előreláthatólag húsvétvasárnap és húsvéthétfőn is marad a szeles, változóan felhős, hűvös idő elszórtan záporokkal, átmeneti napos időszakokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!