Megyei időjárás

2022.04.15. 07:00

Hidegfronttal indul az ünnepi hosszú hétvége

Egy hidegfront alakítja megyénk időjárását nagypénteken, így széllel és néhol még csapadékkal is számolni kell. A folytatás sem lesz barátságos.

Sonline

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Nagypénteken hidegfront alakítja az időjárást. Délelőtt középső és déli országrész felett változó felhőzet melletti napsütés várható.


Délután a középső és déli térség fölött is erős felhősödésekre kell készülni elszórtan szemerkélésekkel, záporokkal, majd az esti órákra, észak felől ismét csökkenni kezd a felhőzet.
Északnyugatira fordul, de estig jellemzően gyenge, mérsékelt, a Dunántúlon helyenként kissé élénk lehet a légmozgás.
Északnyugaton már visszaesik a hőmérséklet, délen még enyhe idő valószínű.
Éjjel már országszerte erős északnyugati széllel kell számolni. Változóan, időről-időre szakadozottabban majd erősebben felhős égbolt mellett csak elvétve fordul elő záporeső.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):
csütörtök délután 20,
péntek reggel 7,
péntek délután 19,
szombat reggel 7 fok körül alakul.

Pénteken hidegfront érkezeik, így az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. Forrás: met.hu

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Nagyszombaton, nyugaton és keleten erős, olykor viharos (60-70 km/óra) lökésekkel kísért É-i szél fúj. A Duna-Tisza közén lehet mérsékeltebb légmozgás. Felhőátvonulások melletti időszakos napsütés valószínű elszórtan, de elsősorban a szélcsendesebb, középső országrészben kialakuló záporokkal. Az északi hegyekben hózápor is előfordulhat. Hűvös lesz.

- Húsvétvasárnap is sokfelé fúj erős, gyakran viharos északi szél. A Duna mentén lehet mérsékeltebb a légmozgás. Napos, változóan gomolyfelhős idő valószínű. Eső nem várható. Hűvös lesz.

Forrás: eumet.hu 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!