Időjárás

2022.04.02. 07:00

Hóesésre készüljünk, annál már csak enyhébb jöhet

Szombaton tovább csökken a hőmérséklet, téliesre fordul időjárásunk.

Sonline

Fotó: Shutterstock

Borult marad az ég, és ismét egyre többfelé várható csapadék. Eső, havas eső, havazás egyaránt előfordulhat. Helyenként erős ÉNY-i szél fúj.
Éjszaka tartós, átmenetileg akár meg is maradó havazásra készülhetnek az ittélők. Az erős ÉNY-i szél hordhatja is a havat.

 

A jellemző hőmérséklet átlaga :
szombat reggel 1,
szombat délután 7,
vasárnap reggel -1 fok körül alakul.

 

Egyre inkább a hideg fronthatás dominál, így főleg az arra érzékenyeket terheli az időjárás. A fejfájás, migrén mellett a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, tartós álmosságérzés jelentkezhet emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. Emellett szervezet görcskészsége erősödik, az ízületi fájdalmak, valamint a reumatikus panaszok, a felső légúti megbetegedések is gyakrabban jelentkezhetnek. (Forrás: met.hu)

 

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Vasárnap nyugaton és keleten erős lesz az É-i szél, a középső országrészben mérsékeltebb légmozgás valószínű. Eleinte még számítani kell vegyes halmazállapotú csapadékra. Délutántól a Dunántúl felett kissé vékonyodik a felhőzet, és már csak elszórtan fordulhat elő keleten kisebb eső, havas eső.

- Hétfőre jelentősen mérséklődik, délnyugatira fordul a szél, és lecsökken a felhőzet, naposra fordul az idő. Csapadék már nem hullik, emelkedni kezd a hőmérséklet.

- Kedden már nagyobb bizonytalansággal, az ország legnagyobb részén derült, kellemes tavaszi idő ígérkezik, északon viszont megnövekedhet a felhőzet, és ott nem kizárt kisebb eső sem. A hőmérséklet tovább emelkedik.

- Szerdán napos, helyenként felhősebb időszakok váltakoznak. A csúcshőmérséklet többnyire 15 fok felett alakul.

(Forrás: eumet.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!