Megyei időjárás

2022.04.24. 07:00

Változékony idővel zárul a hét Somogy megyében

Változékony idő várható vasárnap térségünkben, de összességében melegszik az idő.

Sonline

Vasárnap megerősödik, a Dunántúlon viharos lökések is kísérhetik a délnyugati szelet. Hatására jelentős melegedés várható Somogy megyében is. 

Változóan napos-felhős, gomolyfelhős időben, délelőtt kisebb, délután nagyobb eséllyel alakulhat ki elszórtan záporeső. 

Estétől mérséklődik a légmozgás, kelet felé vonul a csapadékzóna, elgyengülnek a zivatarok, megszűnnek az esők. Éjszaka változó, időszakosan felszakadozó, majd ismét vastagod felhőzet mellett a keleti és déli határvidék mentén lehet még egy-egy zápor. Másutt nem valószínű csapadék.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):
szombat délután 14,
vasárnap reggel 9,
vasárnap délután 18,
hétfő reggel 8 fok körül alakul.

Az aktuális időjárási helyzet a melegfrontérzékenyek szervezetére gyakorol kifejezettebb stresszt. Ez fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot okozhat. Ingerlékenység, sértődékenység többeknél előfordulhat. Hamarabb elfáradhat, kifáradhat a szervezet, a teljesítőképességben is egyfajta csökkenés tapasztalható. Forrás: met.hu

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Hétfőn mérsékelt, olykor kissé élénk északnyugati légmozgásra van kilátás. Felhőátvonulásokkal, borongós és napos időszakok, valamint területek váltakoznak. Elszórtan, nagyobb eséllyel a déli és keleti országrészben záporok, délkeleten, keleten zivatargócok is kialakulhatnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!