Megyei időjárás

2022.06.09. 07:00

Felhős, esős időre készülhetünk olykor viharos széllel

Csütörtökön többnyire felhős idő lesz jellemző Somogyban. Csak időszakos napsütés valószínű.

Sonline

Fotó: Shutterstock

Elszórtan, de sokfelé lehet eső, záporeső. Éjjel viharos széllökések mellett továbbra is marad a felhős égbolt és az elszórtan kialakuló záporok.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
szerda délután 24,
csütörtök reggel 15,
csütörtök délután 23,
péntek reggel 15 fok körül alakul.

Térségünk fölött található hullámzó frontálzóna miatt mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. A közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges, ugyanis a megnövekedő reakcióidő közvetett módon hozzájárulhat a balesetek kialakulásához. (forrás: met.hu)

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Pénteken élénk, gyakran erős, a Dunántúlon időnként viharos ÉNY-i szél valószínű. A Nyugat-Dunántúlon zömmel felhős, másutt változóan napos-felhős idő lesz jellemző. Elszórtan, de sokfelé alakulhat ki eső, a Duna vonalában és attól keletre hevesebb záporok, zivatargócok formájában.

- Szombatra kissé tovább javul az idő, de még élénk, erős É-i szél fúj. Előreláthatólag naposabbra fordul időjárásunk. A korábbinál jóval kevesebb helyen, főként a középső országrészben és északkeleten alakulhatnak ki elszórtan záporok, egy-egy zivatar.

- Vasárnap a napsütés válik főszereplővé, és ekkor előreláthatólag eső sem valószínű. Az É-i szél még élénk, eleinte erős lehet, majd estére legyengül. Melegszik a levegő.

- Hétfőre egyelőre nagyon meleg, fülledt, napsütéses idő ígérkezik. Este, éjjel hidegfront érkezése körvonalazódik heves zivatarokkal. (forrás: eumet.hu)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában