Megyei időjárás

2022.06.25. 06:57

Változékony időnk lesz

Szombaton gyenge hidegfront alakítja az időjárást a délelőtt folyamán

Fotó: Shutterstock

Délelőtt elsősorban az ország nyugati fele fölött lesz több felhő, elszórtan záporeső, kisebb eséllyel gyenge zivatar is kialakul, míg a keleti országrészben napsütés és fülledt meleg várható.
Délután a keleti országrészben valószínűbb helyi záporok, egy-egy hevesebb zivatargóc kialakulása erőteljes gomolyfelhősödés mellett, míg nyugaton várhatóan kitisztul az ég és zavartalanabb napsütés alakul ki. Változó irányú légmozgás mellett, zivatarok környezetében lehet átmenetileg felerősödő szél.
A késő esti órákban keleten is lecsökken a felhőzet. Éjszaka nyugodt, csillagfényes, eseménytelen idő várható.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
péntek délután 29,
szombat reggel 17,
szombat délután 28,
vasárnap reggel 17 fok körül alakul.

(forrás:eumet.hu)

(forrás:windy.com)

Az Országos Meteorológiai Szolgálat felhívja a figyelmet arra, hogy a holnapi napon (2022. június 25.) a figyelmeztetési kritériumot meghaladó UV-B sugárzás várható az alábbi területeken/régiókban: - Dél-Dunántúl: Nagyon erős UV-B sugárzás (a régió területének 87%-án az UV index meghaladja a 7.0 értéket), lehetséges maximum érték 7.7). Kérjük, fokozottan védekezzenek a napsugárzás által okozott leégés ellen. Erről korábbi cikkünket itt olvashatják. Amennyiben lehetséges napközben 11:00 és 15:00 óra között kerüljék a napozást. Vállat takaró póló, szalmakalap, illetve fényvédő krém használata mindenképpen javasolt. Normál bőrtípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet. Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. Tartós álmosságérzés jelentkezhet

(forrás:met.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!