Megyei időjárás

2022.06.01. 07:00

Végre melegszik az idő Somogyban

Szerdán tovább javul időjárásunk, még több napsütésre van kilátás. Az évszaknak megfelelő hőmérséklettel köszönt be a június.

Illusztráció.

Forrás: shutterstock

Szerdán, reggel még lehet itt-ott, főként a déli határvidéken zápor, de gyorsan lenyugszik a légkör, többnyire lecsökken a felhőzet, kisüt a nap. Napközben napsütéses, időnként és helyenként mérsékelten felhős, nyári idő lesz. Az ország túlnyomó részén nem valószínű csapadék.

Melegszik a levegő, az évszaknak megfelelő, nyárias maximum hőmérséklet várható.

Éjszaka zömében csillagfényes, a Dunántúl térségében változóan felhős idő valószínű. Nyugaton, délnyugaton elszórtan zápor, zivatargóc is kialakulhat, míg a középső és keleti országrészben várhatóan eseménytelenül telik az idő.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):
kedd délután 23,
szerda reggel 14,
szerda délután 24,
csütörtök reggel 15 fok körül alakul.

Éjszaka egy hidegfront vonul át felettünk. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. Megnyúlhat a reflexidő, illetve erősödhetnek a görcs és ízületi panaszok. Forrás: met.hu

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Csütörtökön reggel nyugaton is kitisztul az ég. Alapvetően napos -gomolyfelhős, nyári idő ígérkezik. A délkeleti térségben már elérheti a +30 fokot a maximum hőmérséklet. Elvétve, főként északnyugaton és északkeleten előfordulhat egy-egy kis körzetet érintő zápor, zivatargóc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!