Megyei időjárás

2022.08.08. 07:00

Felhős idő enyhíti a hőséget némi légmozgással

Hétfőn még a hétvége időjárását is alakító hullámzó hidegfront lesz jellemző Somogyban.

Sonline

Fotó: Lang R.

Változó felhőzet és napsütés mellett jellemzően 30 fok fölé melegszik a levegő. Este alakulnak ki elszórtan záporok, zivatargócok. Kialakulásuknak a Dunántúl térségében, illetve a keleti határvidéken lesz leginkább kedvező a légköri helyzet. Késő délután, este erősödhet fel átmenetileg a szél. Éjszaka változó felhőzet, meg-megélénkülő szél mellett elszórtan, de összességében kevés helyet érintően lehetnek még záporok, zivatargócok.

 

A jellemző hőmérséklet átlaga:
vasárnap délután 30,
hétfő reggel 17,
hétfő délután 30,
kedd reggel 17 fok körül alakul.

Egy hullámzó frontálzóna miatt mind a hideg-, mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. (forrás: met.hu)

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Keddre a friss előrejelzés alapján változóan felhős-napos, délelőtt többfelé inkább felhős, majd délután már egyre naposabb idő látszik kialakulni. Kisebb eső a déli, délnyugati határvidéken eshet, de jellemzően nem hullik csapadék. A maximum hőmérséklet 30 fok köré ígérkezik.

- Szerdán és csütörtökön ismét melegedő időszak körvonalazódik alapvetően napos, csapadékmentes, nyaralóknak kedvező időjárással, 30 fok körüli maximum hőmérséklettel.

- Pénteken és a hétvégén jelentősen megnő az előrejelezhetőség bizonytalansága. A korábban várt nyugodt, fülledt meleg időszak helyett most valószínűbbnek látszik, hogy magasabb nedvességtartalmú légtömeg éri el térségünket, melynek hatására gyakoribb felhősödések, időszakosabb napsütés mellett elszórtan záporok, zivatargócok, időszakosan, kis körzetet érintően tartósabb esők is kialakulhatnak. Ezek eloszlása igen szeszélyesen alakul és még nem előrejelezhető kellő megbízhatósággal. (forrás: eumet.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!