Megyei időjárás

2022.08.06. 06:00

Hidegfronttal érkezik a friss levegő

Szombaton egy gyenge hidegfront alakítja az időjárást.

Fotó: Shutterstock

Napos idő mellett, egyre erősödő északi széllel érkezik kissé frissebb levegő. Estig csapadék nem valószínű, de délután gomolyfelhősödés várható. Estétől, összességében kevés helyet érintően, de egy-egy konkrét helyen heves záporok, illetve viharos zivatargócok alakulhatnak ki. Éjszaka változóan felhős-csillagfényes időben elvétve alakulhatnak ki záporok, zivatarok.
 A hidegfront hatására a reggeli óráktól a Balatonnál már többfelé lehetnek viharos ( 60-65 km/h, nyugati medence akár 70-75 km/h ) széllökések is. Majd az esti órákig az élénk-erős (30-45 km/h) alappal fújó északnyugati szelet erős (40-55 km/h), többször viharos ( 60-65 km/h, helyenként átmenetileg 70-75 km/h) lökések kísérik.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
szombat reggel 19,
szombat délután 34,

forrás: eumet.hu

Térségünk fölött található hullámzó frontálzóna miatt mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás.

forrás:met.hu


 

Címkék#Somogy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!