Megyei időjárás

2022.08.11. 08:00

Napsütésesnek ígérkezik a csütörtök Somogyban

Csak délután lehetnek felhők az égen, napközben verőfényes napsütéssel kényeztet minket az augusztus.

Fotó: Bencsik Ádám

Csütörtök délelőtt gyengén felhős, napsütéses idő lesz jellemzőbb, míg délután változó vastagságú, szakadozott felhőzet zavarja a napsütést.

Említést érdemlő csapadék nem valószínű csütörtökön Somogy megyében. De országszerte élénk, időnként és helyenként felerősödő északkeleti szél fúj, ami csökkenti a hőérzetet.

Térségünkben, a déli országrészben a napi maximum hőmérséklet 30 fok körül alakul. 

Éjszaka is marad a változékony időjárás, szakadozott felhőzet lesz a jellemző. A Dunántúl térségében elvétve kialakulhat ugyan egy-egy zápor, zivatargóc, de csak nagyon kevés helyet érintően. Éjszaka méérséklődik, gyengül a légmozgás, nem kell szélre számítani. 

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):
szerda délután 28,
csütörtök reggel 16,
csütörtök délután 28,
péntek reggel 16 fok körül alakul.

 

Frontátvonulás nem nehezíti a mindennapjainkat, de a magasban hidegebb levegő áramlik a Kárpát-medence fölé, ezért hidegfront jellegű hatások tapasztalhatók. Az arra érzékenyeknél jelentkezhet fejfájás, migrén, de nem kizárt a nehézkes gondolkodás, vérnyomás csökkenése. Ezért a közlekedésben résztvevők fokozottabban figyeljenek! Forrás: met.hu

 

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Pénteken is marad a változóan felhős-napos jellegű időjárás, számottevő eső nélkül. A légmozgás gyengének ígérkezik. Kissé tovább melegszik a levegő.

Forrás: eumet.hu

Címkék#időjárás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!