Megyei időjárás

2022.09.01. 08:00

A szeptember meghozza a lehűlést

Itt van az ősz, itt van újra, hiszen egész nap borongós, esős, sőt időnként szeles időre van kilátás a megyében.

Fotó: Shutterstock

A meteorológiai ősz első napja, vagyis szeptember elseje lehűlést és jellemzően borongós időt hoz Somogyba. 
 


Délelőtt fokozatosan gyengülnek, megszűnnek, illetve délnyugatra húzódnak az esők. Késő délután délnyugaton, délen még este is számítani kell esőre.
Az eleinte élénk, keleten erős északkeleti szél napközben fokozatosan mérséklődik. Jelentősen visszaesik a hőmérséklet, meglehetősen hűvös lesz a délután.

Éjszaka az ország déli és keleti felén borongós ég a valószínűbb. Eleinte a déli, hajnalban inkább a délkeleti határvidéken eső is esik. Többnyire élénk, a keleti térségben gyakran erős északkeleti szél fúj.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):
szerda délután 28,
csütörtök reggel 14,
csütörtök délután 19,
péntek reggel 15 fok körül alakul.

Fronthatás nem terheli szervezetünket. Forrás: met.hu

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Pénteken kelet felé mozog a csapadékmező. A Dunántúl térségében várhatóan már délelőtt szakadozottá válik a felhőzet és kisüt a nap, míg a Dunától keletre még sokfelé lehet eső. Délután kelet felé húzódik a csapadék, a középső térség felett is felszakadozhat a felhőzet, míg a Tiszántúlon előreláthatólag estig marad az esős idő. Hűvös napra kell készülni.

Forrás: eumet.hu 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!