Megyei időjárás

2022.09.05. 06:30

Mérsékelten meleg időre számíthatunk

Címkék#Somogy

Hétfőn, a délutáni órákig alapvetően napos idő lesz jellemző. Az északi megyerész felett zavarhatja időnként mérsékelt felhősödés a napsütést.

Fotó: Shutterstock

A délután második felében egyre erőteljesebb, de még áttetsző fátyolfelhőzet szűrheti a napsugarakat. Komolyabb csapadék nem valószínű, bár az északi határvidéken elvétve nem kizárható rövid, kis területet érintő zápor. Éjszaka várhatóan ismét lecsökken a felhőzet. Nyugodt, eseménytelen idő valószínű.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
vasárnap délután 24,
hétfő reggel 15,
hétfő délután 27,
kedd reggel 16 fok körül alakul.

(forrás:eumet.hu)

Gyenge, mérsékelt (05-20 km/h) északkeleti szelet a Balatonnál egy-egy ~25 km/h-s lökés kísérheti. Késő estétől gyenge (03-15 km/h) változó irányú légmozgás valószínű. Estig átmenetileg erősebben megnövekedhet a gomolyfelhőzet, majd éjszaka többnyire gyengén felhős idő valószínű. Hajnaltól nyugaton párássá válhat a levegő és reggelre helyenként megnövekedhet az alacsonyszintű rétegfelhőzet. Csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet 13, 14 fok körül, a Balaton partján 16 fok körül alakul.
A Balaton Siófoknál és a Velencei-tó Agárdnál egyaránt 21 fokos.

(forrás:met.hu)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában