Megyei időjárás

2022.09.03. 07:30

Napközben előbújhat a nap is, de este jön az égi áldás

Mérsékelten lesz csak felhős az ég, úgyhogy nem kell nélkülöznünk a napsütést szombaton Somogy megyében. Estétől azonban csapadékra is van kilátás.

Fotó: Shutterstock

Szombaton szakadozott, mérsékelt vastagságú felhőtakaró melletti változó, szűrt napsütésre van kilátás. Gyenge, mérsékelt légmozgás valószínű.

Estétől nyugat felől ismét vastagodó felhőzet húzódik fölénk, melyből éjjel elszórtan kisebb eső is eshet.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):
szombat reggel 10,
szombat délután 24,
vasárnap reggel 14 fok körül alakul.

A légkör magasabb szintjein zajló több fokos melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak. Forrás: met.hu

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Vasárnap délelőtt még felhős égbolt és elvétve kisebb esők ígérkeznek, majd a déli óráktól már napsütéses idő alakul ki. Ekkor csapadék általában nem hullik, de nem kizárt egy-két helyen gyenge záporeső. A légmozgás gyenge marad.
- A jövő hét első felében nagyobbrészt napos, melegedő időszak körvonalazódik. Visszatérhetnek a nyárias délutáni hőmérsékletek. Elszórtan, összességében kevés helyet érintően lehetnek futó záporok, zivatargócok is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában