Megyei időjárás

2022.09.14. 07:00

Napsütéses, kellemes őszi időre számíthatunk

Szerdán egy mediterrán ciklon melegfrontja éri el térségünket. Megélénkülő délnyugati széllel, elvékonyodó felhőzet melletti változó napsütés lesz jellemző.

Sonline

Fotó: Shutterstock

Számottevő csapadék nem valószínű.
Éjszaka megvastagszik a felhőzet. Eső, zápor szórványosan előfordulhat.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
szerda reggel 15,
szerda délután 27,
csütörtök reggel 17 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Csütörtökön napközben a ciklon melegfrontja, estétől annak hidegfrontja alakítja az időjárást. Változó felhőzet mellett meleg, magasabb nedvességtartalmú levegő érkezik térségünkbe, ezért szórványos esőkre, záporokra, zivatarokra kell készülni élénk, erős NY-DNY-i szél kíséretében. Egy-egy felhőszakadással járó hevesebb zivatarnak is meg van az esélye. Estétől a Dunántúlon ÉNY-ira fordul a szél.
- Pénteken borongós, hűvös idő ígérkezik, ismétlődő esővel, záporokkal. Délen zivatarok is előfordulhatnak, ott átmeneti napos időszakokra is számítani lehet. A szél mérséklődik. Jelentősen lehűl az idő.
- Szombaton folytatódik az erősen felhős, borongós, többfelé esős időjárás. Tovább csökken a hőmérséklet.
- Vasárnap előreláthatólag a Dunántúlon már kisüthet a nap, keleten folytatódik a borongós, esős időjárás. Még hűvösebb levegő érkezik, és a Dunántúlon, valamint a középső országrészben megerősödik az ÉNY-i szél, melyet viharos lökések is kísérhetnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában