Megyei időjárás

2022.09.12. 08:00

Szeles, de napos időnk lesz hétfőn

Fotó: Sipeki Péter

Hétfőn napos, illetve változó vastagságú fátyolfelhőzeten át szűrt napsütéses idő lesz. Nem valószínű csapadék térségünkben, már csak az északkeleti, keleti tájakon fordulhat elő elszórtan egy-egy futó zápor a déli, kora délutáni órákban.
Mérséklődő, de még élénk északnyugati szél fúj.


A hőmérséklet az évszakos átlagnak megfelelően alakul, a felhősebb, egy-egy záporral is tarkított északkeleti térségben várható alacsonyabb maximum érték. A szél ronthatja a hőérzetet.
Éjszaka általában gyengén felhős, csillagfényes idő következik, északkeleten lehet felhősebb az égbolt. Legyengül a légmozgás. Párásság, foltokban talaj közeli köd is képződhet.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):
vasárnap délután 22,
hétfő reggel 13,
hétfő délután 22,
kedd reggel 12 fok körül alakul.

Átmenetileg hűvösebb levegő áramlik térségünk fölé, és a szél is mérséklődik. Ezek a hatások a vegetatív idegrendszerünket paraszimpatikus irányba tolják el, ezért csökken a szervezet energiaforgalma. Forrás: met.hu

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Kedden szélcsendes, szűrt napsütéses, délután mérsékelt felhősödésekkel is tarkított időre van kilátás. Estétől kezdődhet ismét erősebb felhősödés nyugat felől, éjjel már felhős égbolt ígérkezik jellemzőbbnek. Csapadék nem valószínű, bár kisebb szemerkélés északon nem kizárt.

Forrás: eumet.hu 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában