Megyei időjárás

2023.03.19. 07:55

Kirándulásra alkalmas kora tavaszi időnk lesz

Sok napsütésre számíthatunk, kevés felhő lesz az égen - ezekből sehol sem alakul ki csapadék. A délkeleti légmozgás még élénk lesz. 14-15 fok köré melegszik a levegő.

Sonline

Somogy megye térségében vasárnap marad a változóan napos-fátyolfelhős, kellemes időjárás. Időként és helyenként vastagodhat, majd ismét vékonyodik a fátyolfelhőzet. Tovább emelkedik a hőmérséklet, délután már többnyire +15 fok körüli értékek várhatóak. Délnyugaton ígérkezik a legenyhébb, míg északkeleten a hűvösebb idő. Estétől, nyugat felől összefüggőbb, eleinte vékony, majd a nyugati országrész felett fokozatosan vastagodó felhőzet húzódik várhatóan az ország fölé. Mérséklődik az éjszakai lehűlés, fagy már nem valószínű. Csapadék nem érkezik.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
vasárnap reggel 1,
vasárnap délután 15,
hétfő reggel 7 fok körül alakul.

Habár fronthatással nem kell számolni, a légkör magasabb szintjein zajló több fokos melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Hétfőn szélcsendes, nyugodt, de a hétvéginél kissé erősebben fátyolfelhős idő látszik kialakulni. A vastagodó felhőrétegen átszűrődő napsütés a Dunától keletre ígérkezik jellemzőbbnek, míg a Dunántúlon kevésbé valószínű. Jelentős csapadék nem érkezik. A nyugati határszélen lehet esetleg némi szemerkélés. 1-2 fokot csökkenhet a maximum hőmérséklet.

forrás: köpönyeg.hu met.hu eumet.hu

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában