Időjárás

2023.03.18. 08:00

Tavaszias idővel indul a hétvége Somogyban

Címkék#időjárás

Kellemes, fagytól mentes időjárás vár ránk szombaton Somogyban. Csapadékra nincs kilátás, napközben akár 15 fok fölé is kúszhat a hőmérő higanyszála..

Sonline

Fotó: Lang Róbert

Szombaton folytatódik a nyugodt, jelentős légköri eseményektől mentes, tavaszi időjárás. A hidegebb hajnalt követően napközben pár fokkal tovább emelkedik a hőmérséklet. A maximum érték már néhol +15 fok fölé emelkedhet.


A napsütést időnként és helyenként átmeneti, változó erősségű fátyolfelhősödés zavarja meg. Gyenge, az északnyugati határvidéken kissé élénkebb déli-délnyugati légmozgás lesz jellemző.

További előrejelzésekért kattints a képre! 


Éjszaka is marad ez a gyengén felhős-csillagfényes, eseménytelen idő. Fagy már csak kevés helyen, az ismert fagyzugokban valószínű, de +5 fok alá várható még a jellemző minimum hőmérséklet.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):
péntek délután 11,
szombat reggel 1,
szombat délután 13,
vasárnap reggel 2 fok körül alakul.

Fronthatás ugyan nem terheli szervezetünket, azonban a légkörnek melegfronti jellege lesz, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket, de az egészséges szervezetre is hatással lehet. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki. Forrás: köpönyeg.hu

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Vasárnap marad a változóan napos-fátyolfelhős, kellemes időjárás. Időként vastagodhat, majd vékonyodik a fátyolfelhőzet. Tovább emelkedik a hőmérséklet, délután már többnyire pár fokkal +15 fok fölötti értékek várhatóak. Délnyugaton ígérkezik a legenyhébb idő.

Eumet.hu 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában