Előrejelzés

2023.06.09. 08:30

Az esernyő hasznos társunk lehet pénteken

Nem várható nagy változás a somogyi időjárásban pénteken.

K.R.

illusztráció

Forrás: Shutterstock

Pénteken sem változik jelentősebben a légköri helyzet.
A csütörtökihez képest tartósabb napos időszakok várhatóak.

Folytatódik a fülledt, labilis, változóan felhős idő szórványos, ismétlődő esőkkel, záporokkal, néhol felhőszakadással, kisméretű jéggel kísért zivatarokkal. Továbbra sem hullik mindenhol ugyanolyan mennyiségű csapadék. Hevesebb felhőszakadásokra az ország keleti felén, illetve a déli megyékben van nagyobb esély, de másutt sem kizárható az előfordulásuk.
Este, éjjel csökken a csapadékhajlam és a felhőzet, de a Tiszántúl térségében, illetve délnyugaton még ekkor is kialakulhatnak záporok.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):
péntek reggel 15,
péntek délután 25,
szombat reggel 15 fok körül alakul.

Orvosmeteorológia

Fronthatás nem terheli szevezetünket. A helyenként megélénkülő szél és helyi záporok, zivatargócok miatt tapasztalható légnyomás ingadozás sokaknak okozhat kellemetlenséget. Az olyan általános tünetek mellett, mint a tartós, migrénes fejfájás, ingerlékenység, alvászavar, koncentrációs problémák várhatóan erősödni fognak a krónikus betegségek tünetei is. Az arra érzékenyeknél vérnyomás ingadozás, szédülés jelentkezhet. Ajánlott esernyőt, esőkabátot is magunkkal vinni, mert elázás esetén magas a megfázás, felfázás esélye! Forrás: koponyeg.hu

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Szombaton is marad a labilis légköri helyzet. Változóan napos-felhős, fülledt időben ismét sokfelé alakul ki zápor, heves zivatargóc. Délelőtt kevésbé valószínű csapadék, párás lesz a levegő, majd a változó, szűrt napsütés hatására jelentősen nő a légköri feszültség, így a délután folyamán megint számítani kell felhőszakadással, jéggel kísért viharok előfordulására. A csapadék eloszlása továbbra is szeszélyesen alakul. Az esti óráktól élénkülő É-i szél támad a nyugati és keleti megyékben.

Forrás: eumet.hu 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!