Vármegyei időjárás

2023.06.15. 07:55

Megérkezett a nyárias idő

Délkelet felől megnövekszik a felhőzet, és az ország délkeleti tájaingyenge eső, zápor is előfordulhat. Északnyugat felé haladva egyre több napsütés lesz. 20-25 fok valószínű.

Fotó: Shutterstock.AI

Somogy megyében csütörtökön is számítani lehet napsütésre, de döntően fátyolfelhők közötti szűrt napsütésre. A déli határszélen, valamint délkeleten lehet vastagabb, zártabb a felhőzet, ott előfordulhat jelentéktelen eső, zápor. A Dunántúlon a gomolyfelhőkből elvétve alakulhat ki kisebb záporeső, esetleg gyenge zivatar. Kellemesen alakul a hőmérséklet.
Éjszaka az ország nyugati felén derült, a keleti felén fátyolfelhős lesz az ég, a keleti határszélen vastagabb felhőzettel. Említést érdemlő csapadék nem valószínű.

A jellemző hőmérséklet átlaga :
csütörtök reggel 12,
csütörtök délután 24,
péntek reggel 11 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Péntektől ismét egy sekély ciklon nyúlik be térségünk fölé, és választja ketté hazánk időjárását. Pénteken és szombaton, a Dunántúlon zömében derült, illetve napos, míg nagyjából az ország keleti felén erősebben felhős idő várható, időszakos napsütéssel. Főként ebben az országrészben lehet számítani szórványosan kialakuló záporesőkre, illetve elvétve mérsékelt zivatarra, kisebb esőkre. A Dunántúlon legfeljebb elvétve fordulhat elő egy-egy jelentéktelen zápor. Mérsékelt, nyugaton élénk É-i szél fúj.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!