Vármegyei időjárás

2023.07.16. 07:49

Extrém erős UV-B sugárzásra számíthatunk

Somogy megyében vasárnap az ország déli részén és a délkeleti harmadán már 35 fok feletti hőmérséklet várható, sok-sok napsütéssel.

Sonline.hu

Fotó: Németh András

Legfeljebb délután, este fordulhat elő kis eséllyel a nyugati határszélen és az Északi-középhegység térségében átmeneti felhősödésből egy-egy frissítő záporeső, esetleg gyenge zivatar. Többnyire gyenge, vagy mérsékelt délies szél fúj, de az északnyugati határszélen átmenetileg megélénkülhet az északnyugati szél.
Éjszaka eseménytelen, csillagfényes időre van kilátás.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
vasárnap reggel 18,
vasárnap délután 32,
hétfő reggel 20 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Hétfőn előreláthatólag egy nagyon gyenge hidegfront alakíthatja időjárásunkat. Általában marad a napsütés, és az ország jelentős részén csapadékra sem kell számítani. Azonban északon és keleten időnként több lesz a felhő, és főként délután, este ott előfordulhatnak szórványosan zivatarok. Egy-egy heves zivatarhoz is adottak lehetnek a feltételek. Éjszaka nyugaton is előfordulhat helyenként zivatar.

Bár front nincs felettünk, a légkörben zajló több fokos melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyeknél a melegfrontokkal együttjáró tünetek jelentkezhetnek. A fejfájás, migrén, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás, fáradékonyság hátterében időjárási okok is meghúzódhatnak. Nőhet a reakcióidő. Fokozódik a kánikula, a hőség, emellett a déli órákban nagyon erős UV-B sugárzás várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!