Vármegyei időjárás

2023.08.30. 07:58

A jeget elhagyva, marad a felfrissülés

Somogy megye térségében szerdán kelet felé vonul a csapadékot adó felhőzet. A reggeli órákban nagyjából a Duna vonalától keletre fordul elő még elszórtan zápor, keletebbre zivatargóc, majd a déli órákra már várhatóan a Tiszántúlra húzódik vissza a csapadék.

Sonline.hu

Fotó: Mészáros János

Nyugat felől fokozatosan szakadozik, csökken a felhőzet, egyre nagyobb területen és egyre tartósabban süt ki a nap. Délután a Tiszántúlon is szakadozik a felhőzet, de abban a térségben továbbra is kialakulnak zivatargócok. Heves, felhőszakadással kísért viharok kialakulásához is kedvezőek lehetnek még a légköri feltételek.
Északnyugaton kifejezetten hűvös (19-21), keleten, délkeleten kellemesen meleg (24-28) idő valószínű.
Éjszaka változóan felhős égbolt várható az ország fölé. A keleti országrészben elülnek a zivatarok, de az éjszaka folyamán, szórványosan, országszerte előfordulhat átmeneti záporeső

A jellemző hőmérséklet átlaga:
kedd délután 27,
szerda reggel 14,
szerda délután 23,
csütörtök reggel 15 fok körül alakul.

Hideg fronthatás van, így legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. A hangulatunkban bekövetkező változások is a front számlájára írhatók, hidegfrontnál ugyanis introvertáltabbá válhatunk.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Csütörtökön reggel ismét lecsökken a felhőzet, napközben nagyrészt napos időre van kilátás, de időnkénti, mérsékelt felhősödésekkel tarkítva. Az északkeleti határvidéken még ezen a napon is kedvezőek maradnak a légköri feltételek egy-két zápor, illetve zivatargóc kialakulásához, melyekre elsősorban a délutáni, esti időszakban lehet számítani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!