Vármegyei időjárás

2023.08.09. 07:54

Kissé szeles idővel érkezik a zápor

Eleinte napos, fátyolfelhős idő lesz, majd délután északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és estétőlelszórtan záporesők is kialakulnak. Az északnyugati szél ismét erőre kap. 25 fok körüli értékeket mérhetünk.

Sonline.hu

Fotó: Lang Róbert

Somogy megyében szerdán a nap nagy részén általában erősen felhős, szűrt napsütéses időre számíthatunk. Napközben elsősorban északnyugaton, északon fordulhat elő szórványosan kisebb eső, záporeső, majd este nyugaton nő meg az esélye záporoknak. Gyenge, mérsékelt, néhol átmenetileg kissé élénk szél fúj, melynek iránya délelőtt déliesnek, délután egyre inkább északiasnak ígérkezik.
Éjszaka eleinte a Dunántúlon lehet számítani esőkre, záporokra, majd később a középső, valamint az északi országrészben fordulhat elő itt-ott kisebb eső, zápor, de már legyengül a csapadékhajlam. Hajnalban nyugaton csökken a felhőzet.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
szerda reggel 14,
szerda délután 24,
csütörtök reggel 14 fok körül alakul.

Frontátvonulás nem nehezíti a mindennapjainkat, de a magasban hidegebb levegő áramlik a Kárpát-medence fölé, így hidegfront jellegű panaszok jelentkezhetnek.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Csütörtökön nagyobbrészt napos, illetve változóan felhős időre számíthatunk. Szórványosan fordulhatnak elő kisebb záporok, esetleg gyenge zivatarok. Még mindig több fokkal elmarad a hőmérséklet az ilyenkor megszokottól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!