Vármegyei időjárás

2023.08.11. 07:56

Sok napsütés ragyogja be a napunkat

Ragyogóan napos időre számíthatunk, inkább csak keleten lehet kevés fátyolfelhő. Nem lesz csapadék. 25-27 fok köré erősödik a nappali felmelegedés, visszatér az igazi nyári idő.

Sonline.hu

Fotó: Lang Róbert

Somogy megye térségében pénteken derült, szikrázóan napos időre készülhetünk. Erős (UVI 6-7) lesz az UV sugárzás! A még kissé hűvös hajnalt követően a hőmérséklet is az évszakos átlag köré emelkedik, de többnyire még 30 fok alá, köré valószínű. Általában gyenge vagy mérsékelt, a déli, délutáni időszakban kissé élénkebb északias szél fúj. Este, éjjel folytatódik a nyugodt, eseménytelen időjárás. Csillagfényes időben kedvező lehetőség nyílik a Perseidák meteorraj hullócsillagainak megfigyelésére.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
péntek reggel 13,
péntek délután 26,
szombat reggel 15 fok körül alakul.

Fronthatással nem kell számolni az arra érzékenyeknek.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- A hétvégén döntően napsütéses, csapadékmentes, jelentősen melegedő időre készülhetünk. Szombaton időnként és helyenként fátyolfelhőzet zavarhatja, szűrheti a napsugarakat. A hőmérséklet szombaton, délen már eléri, vasárnap sokfelé meg is haladhatja a 30 fokot, de a hajnalok még frissülést hoznak. Várhatóan gyenge, változó irányú lesz a légmozgás. Visszatér az igazi strandidő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!