Előrejelzés

2023.08.07. 08:20

Szeles és hűvös idő köszönt ránk hétfőn

Számottevő változásra nincs kilátás időjárásunkban. Változóan felhős és napos időszakok váltják egymást, a szél erős, vagy viharos is lehet.

Fotó: Orlok /Shutterstock

Hétfőn szeles, hűvös, de már zömében változóan napos-felhős időben lehet részünk. A napsütést időről-időre erősebben megnövekvő felhőzet zavarja meg, majd ismét csökken a felhőtakaró.
Elszórtan, nagyobb valószínűséggel az ország délnyugati harmadán és az északkeleti határvidéken, ezen a napon is kialakulnak záporok, egy-két zivatargóc, de az ország túlnyomó részén már nem esik.
A délnyugati megyék kivételével erős, délelőtt gyakran viharos (50-70 km/óra) lökésekkel kísért ÉNY-i szél fúj, ami jelentősen rontja a hőérzetet.


Estétől egyre nagyobb területen mérséklődik a szél, a legtovább a Duna-Tisza közén várható erős légmozgás. Éjszaka változó, többnyire mérsékelt, szakadozott felhőzet valószínű. Csapadéktól nem kell tartani. Hűvös/hideg lesz a hajnal.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):
vasárnap délután 19,
hétfő reggel 13,
hétfő délután 20,
kedd reggel 12 fok körül alakul.

Orvosmeteorológia 

A hidegfronti hatás mellett a helyenként megélénkülő szél és helyi záporok, zivatargócok miatt tapasztalható légnyomás ingadozás sokaknak okozhat kellemetlenséget. Az olyan általános tünetek mellett, mint a tartós, migrénes fejfájás, ingerlékenység, alvászavar, koncentrációs problémák várhatóan erősödni fognak a krónikus betegségek tünetei is. Az arra érzékenyeknél vérnyomás ingadozás, szédülés jelentkezhet. Forrás: koponyeg.hu 

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
-Kedden előreláthatólag délelőtt még élénk lehet a szél, majd fokozatosan mérséklődik a légmozgás. Változóan napos-felhős, többségében már napos idő várható, de elvétve ekkor sem zárható ki gyenge záporeső előfordulása. Elsősorban az északkeleti határvidéken van rá esély, többségében azonban csapadékmentesen telik a nap.

Forrás: eumet.hu 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!