Megyei időjárás

2023.09.04. 08:00

A szél miatt kicsit hűvösebbnek érezhetjük a hétfőnket

Hétfőn szeles, de napos, mérsékelten meleg, a szél miatt inkább hűvösnek érezhető idő lesz.

Fotó: Burry van den Brink

A hajnali, kora reggeli órákban még csökkenő felhőzet várható, de előreláthatólag hamar kitisztul az ég, és szikrázóan napos idő alakul ki.
A délutáni órákig országszerte erős, 50-60 km/órás lökésekkel kísért É-i szél fúj. Az esti órákban a Dunántúlon már mérséklődhet a légmozgás, keleten még este és éjjel is erős marad a szél.
Az éjszaka egyébként csillagfényes, eseménytelen időt hoz. A szélvédett völgyekben, illetve a szélcsendesebb nyugati országrészben meglehetősen hűvösnek ígérkezik a hajnal.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
vasárnap délután 25,
hétfő reggel 15,
hétfő délután 26,
kedd reggel 12 fok körül alakul.

A hidegfronti hatás mellett a helyenként megélénkülő szél és helyi záporok, zivatargócok miatt tapasztalható légnyomás ingadozás sokaknak okozhat kellemetlenséget. Az olyan általános tünetek mellett, mint a tartós, migrénes fejfájás, ingerlékenység, alvászavar, koncentrációs problémák várhatóan erősödni fognak a krónikus betegségek tünetei is. Az arra érzékenyeknél vérnyomás ingadozás, szédülés jelentkezhet. forrás: koponyeg.hu

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Kedden napos, kellemesen, mérsékelten meleg idő valószínű. Reggel, a keleti országrészben még élénk, kissé erős É- szél fújhat, de a délelőtt folyamán várhatóan legyengül.

- Szerdától nyugodt, frontmentes időszak kezdődhet, mely akár egy hétnél tovább is megmaradhat. A hajnalok hűvösnek a délutánok 30 fok közelinek, körülinek ígérkeznek. Anticiklon épülhet fel, melynek köszönhetően derült, nyárias idő a legvalószínűbb. forrás: eumet.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!