Megyei időjárás

2023.09.03. 08:00

Jön a hidegfront, de kis szerencsével megúszhatjuk

Vasárnap a hajnalban érkező hidegfront keresztezi az országot észak - dél-keleti irányban.

Sonline.hu

Hatására délelőtt megélénkül, délután többfelé meg is erősödik az É-ias szél.
A reggeli órákban, a déli országrészben még várhatóan kisüt a nap, de észak felől arra a térségre is átterjed az éjjel érkezett felhőzet, melyből elszórtan záporok, illetve zivatarok is kialakulnak. A csapadékgócok pontos előfordulása bizonytalanul előrejelezhető, nem mindenhol fog esni, de kis körzetekben jelentősebb mennyiség is lehullhat.
Napközben időről-időre elvékonyodhat, fel is szakadozhat a felhőzet, de újabb szórványos záporok kialakulásával kell számolni. Délután, nyugaton már csökken a csapadékhajlam, elsősorban a keleti országrészben lehet számítani zivatarok kialakulására.
Néhány fokot csökken a hőmérséklet a szombatihoz képest.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
szombat délután 28,
vasárnap reggel 17,
vasárnap délután 26,
hétfő reggel 15 fok körül alakul.

Fronthatás nem terheli szervezetünket. A légköri változásokra érzékenyeknél gyenge melegfrontra jellemző tünetek jelentkezhetnek úgy, mint fejfájás, fáradékonyság, álmosságérzet, alvászavarok, feszültség, idegesség. A szív- és érrendszeri betegségekben szenvedőknél vérnyomás-ingadozás, szédülékenység, mellkasi panasz lehet a jellemző tünet. Erős lesz az UV-sugárzás, ezért gondoskodjon a bőr és szem védelméről. A meleg idő miatt a szervezet folyadékigénye is megnő, ezért a nap folyamán ennek pótlására is érdemes odafigyelni. forrás: koponyeg.hu

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Hétfőn, kedden napos, illetve fátyolfelhős, kellemesen meleg idő valószínű, többnyire 30 fok alatti maximum hőmérsékletekkel. Hétfőn keleten még élénk ÉK-i szél fúj, majd keddre ott is legyengül a légmozgás.

- Szerdától nyugodt, frontmentes időszak kezdődhet, mely akár egy hétnél tovább is megmaradhat. A hajnalok hűvösnek a délutánok 30 fok közelinek, körülinek ígérkeznek. Anticiklon épülhet fel, melynek köszönhetően derült, nyárias idő a legvalószínűbb. forrás: eumet.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!