Somogyi időjárás

2023.10.17. 08:00

Gyenge reggeli fagy után felhős, de száraz nap vár ránk

Kedden a hajnali párásság megszűnését követően változó vastagságú fátyolfelhőzet lesz Somogy felett, ami szórt napsütést eredményez.

Sonline.hu

Fotó: Berán Dániel

Csapadéktól nem kell tartani, de hűvös idővel lehet számolni. Éjszaka kiderült az ég, emiatt hideg lesz a reggel, helyenként gyenge fagyokkal. Ködfoltok is kialakulhatnak.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
kedd reggel 4,
kedd délután 14,
szerda reggel 1 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Szerdán reggel párás, majd derült, napsütéses időre van kilátás. Késő délutántól nyugat felől felhősödés kezdődik.
- Csütörtökön, pénteken és szombaton egy ciklon éri el hazánk térségét, ami egyelőre bizonytalanul előrejelezhető légköri helyzetet okozhat. A ciklon áramlási rendszerében péntektől, de különösen szombaton élénk D-i széllel meleg levegő áramlik térségünkbe, de kis távolságon belül a ciklon mögött már északról érkező hideg légtömeg is jelen lehet. Országon belül is nagy hőmérséklet különbség alakulhat ki az enyhébb déli és a hidegebb északi országrész között, különösen pénteken. Emellett többnyire felhős égbolt, szórványos záporok, átmeneti naposabb időszakok valószínűsíthetők. Néhol zivatarok is előfordulhatnak. (forrás: eumet.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!