Vármegyei időjárás

2023.10.01. 07:51

Itt van az ősz, itt van újra!

A reggeli óráktól északnyugat felől egy gyenge hidegfront szakadozott felhőzete érkezik, melyből esetleg csak elvétve fordulhat elő zápor. Többórás napsütés várható. Az északnyugati szél megerősödik. 25 fok körül alakul a hőmérséklet.

Sonline.hu

Somogy vármegyében vasárnap reggel gyengén, és mérsékelten felhős területek váltakoznak, nyugaton valószínű a kevesebb felhő. Napközben nyugat felől egyre nagyobb terület fölött csökken le a felhőzet, és süt ki tartósabban a nap, de északkeleten estig erősen felhős maradhat az ég. Csapadék, pláne számottevő csapadék sehol nem hullik. Időről-időre megélénkül az északnyugati szél.
Csökken ugyan a hőmérséklet, de még így is az évszakos átlag fölé várható a maximum érték. Északon, északkeleten ígérkezik a leghűvösebb.
Éjszaka csillagfényes, gyengén felhős égbolt lesz jellemző. Legyengül a légmozgás. Hűvös, sőt hideg lesz a hajnal. A szélvédett völgyekben, ismert fagyzugokban 10 fok alatti érétkek is előfordulhatnak.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
vasárnap reggel 12,
vasárnap délután 23,
hétfő reggel 12 fok körül alakul.

Fronthatás nem terheli szervezetünket.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Hétfőn, kedden napos, csapadékmentes, újból melegedő idő várható. Kedden élénkülő déli szél hozhat még melegebb levegőt a térségbe.
- Szerdára már növekvő előrejelzése bizonytalansággal, de egy gyors mozgású, gyenge hidegfront érkezése körvonalazódik felerősödő északnyugati széllel, felhősödéssel, lehűléssel, de jelentősebb csapadék esélye nélkül. A front előtt és mögötte napsütés várható.
- Csütörtök, péntek ismét nyugodt, frontmentes, zömmel napos vagy fátyolfelhős, az évszakos átlagnál ugyan kissé még enyhébb, de már mérsékeltebben meleg időt ígér.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!