Somogyi időjárás

2023.11.20. 08:00

A felhőké lesz a főszerep, de kis napsütésnek is örülhetünk majd

Hétfőn is a felhőké lesz a főszerep Somogyban, de előfordulnak napos időszakok is.

Fotó: Unger Tamás

Kisebb eső főként az ország északi és keleti felén fordulhat elő. Mérsékelt, kissé élénk, néhol erős lökésekkel kísért szél fúj. Átmenetileg enyhül az idő, délen várható a magasabb hőmérséklet. Éjszaka megvastagszik a felhőzet, és hajnalban délnyugaton esőre kell számítani.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
hétfő reggel 5,
hétfő délután 13,
kedd reggel 6 fok körül alakul.

A légkörben zajló több fokos melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak. (forrás. met.hu)

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Kedden - már növekvő előrejelzési bizonytalansággal erősen felhős, borongós idő valószínű, az északi országrészben kisebb, délebbre növekvő valószínűséggel szórványos esővel.
- Szerdára egy hidegfront érkezése körvonalazódik felerősödő É-i széllel. A hideg beáramlásával szárazabb levegő érkezik, így mérhető mennyiségű csapadék előreláthatólag nem hullik, és észak felől csökken a felhőzet, naposra fordulhat az idő.
- Csütörtökön napos, változóan fátyolfelhős idő kialakulása a legvalószínűbb, mérséklődő széllel.
- Pénteken egy melegfront érkezhet felhősödéssel, többfelé kisebb esővel, a hegyekben havas esővel, kisebb havazással. (forrás: eumet.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!