Vármegyei időjárás

2023.11.24. 07:42

Erőss szél fújja felénk a záporesőt

Északnyugat felől gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és elszórtan fordul elő zápor, majd akár hózápor is. Az északnyugati szél megerősödik. Egyelőre enyhe idő lesz 6-11 fokos maximumokkal.

Sonline.hu

Forrás: Ripost

Fotó: Máté Krisztián

Somogy vármegyében pénteken kettős fronthatás alakítja az időjárást, keleten meleg-, nyugaton hidegfronti hangsúllyal. Zömében erősen, olykor szakadozottabban felhős időben, délen is egyre többfelé megerősödő széllel, elszórtan, de szerte az országban előforduló kisebb esőkkel, az északi hegyekben havas eső, hószállingózás esélyével lehet számolni. Éjszaka kevesebb helyen várható csapadék, főként hajnalban fordulhat elő a Dunántúlon és a Duna vonalában hózápor, havas eső zápor.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
péntek reggel 1,
péntek délután 8,
szombat reggel 0 fok körül alakul.

Az időjárás a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. A reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Szombaton még országszerte a hidegfront alakíthatja időjárásunkat. Napközben az északkeleti országrész kivételével erős, viharos lökésekkel kísért északnyugati szél fúj, majd este már északkeleten is megerősödhet a légmozgás. Emellett keleten felhősebb, másutt napos, hideg időre számíthatunk, keleten szórványosan előforduló havas eső záporral, illetve hózáporral.

Egyik olvasónk éppen az Adrián járt, amikor a hazánk felé érkező hidegfront lecsapott a tengerparton.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!