Megyei időjárás

2023.12.26. 08:00

Enyhe, szinte tavaszi idő kényeztet bennünket

Karácsony második napján is enyhe időre készülhetünk.

időjárás

Fotó: EugeneEdge

Változóan felhős-napon, reggel, délelőtt helyenként, főként nyugaton ködfoltos idő várható, de előreláthatólag az ország döntő részén a napsütés lesz túlsúlyban. Csapadék nem valószínű.
A helyenként élénk DNY-i szél estétől ÉNY-ira fordul.
Éjszaka főként délnyugaton képződhet köd, másutt élénk szél és változóan felhős ég lehet a jellemző.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
kedd reggel 5,
kedd délután 11,
szerda reggel 4 fok körül alakul.

Karácsony első napján gyenge melegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket, de az egészséges szervezetre is hatással lehet. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki. forrás: koponyeg.hu

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Szerdán, csütörtökön és pénteken az ország nagy részén gyenge légmozgás lesz a jellemző. Változóan felhős-napos, illetve ködös területek váltakoznak. Kissé csökken ugyan a hőmérséklet, de marad az évszakos átlagnál enyhébb idő. Számottevő csapadék nem hullik, de a ködös területeken szitálás előfordulhat.
- Szombaton már nagy bizonytalanság mellett egy melegfront érkezhet térségünkbe felhősödéssel, és megerősödő D-i széllel. Helyenként előfordulhat kisebb eső is. forrás: eumet.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!