Megyei időjárás

2023.12.21. 08:00

Felhős napra készülhetünk, de bőrig ázni nem fogunk

Csütörtökön egy melegfront érkezik Somogyba.

Átmeneti napos időszakot követően nyugat felől megvastagszik a felhőzet, és az északi megyékben egyre többfelé kell számítani esőre, az Északi-középhegység térségében havas eső, a hegyekben hó is lehet. Estig azonban csak kis mennyiségben fordulhat elő csapadék. Megélénkül, keleten, északkeleten meg is erősödik a DNY-i szél. Éjszaka már országszerte számítani lehet esőre.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
csütörtök reggel 3,
csütörtök délután 7,
péntek reggel 4 fok körül alakul.

Az időjárási helyzet csütörtökön már a melegfrontérzékenyek szervezetére gyakorol kifejezettebb stresszt. Ez fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot okozhat. A teljesítőképességben is egyfajta csökkenés tapasztalható mind a munkában, mind pedig a járművezetéseben. (forrás: met.hu)

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Pénteken hidegfront váltja a melegfrontot. Erős, időnként viharos ÉNY-i szél mellett felhőátvonulások várhatók, és szórványosan kisebb záporok, főként északon havas eső, hózáporok fordulhatnak elő.
- Szombaton – már nagy bizonytalansággal – egy peremciklon okozhat igencsak szeles időjárást, emellett sok felhőre, és időszakos esőre, az északi határszélen vegyes csapadékra is számítani lehet.
- Szenteste napján és karácsonykor is folytatódik a változékony, felhős, szeles, az ilyenkor szokásosnál jóval enyhébb idő, szórványosan kisebb esőkkel. (forrás: eumet.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!