Megyei időjárás

2023.12.19. 08:00

Marad a nyugodt, enyhe idő Somogyban

Somogyban kedden is folytatódik a nyugodt időjárás.

Fotó: Pesthy Márton

nagyobb eséllyel alakulhat ki köd. Az egyre inkább tartósabban megmaradó köd miatt kevesebb helyen várható napsütés. A légmozgás gyenge marad. Csapadék nem érkezik, esetleg a ködös területeken lehet szitálás, vagy ónos szitálás. Éjszakánként a ködfoltok terjeszkednek. Hajnalban fagypont körül alakul a hőmérséklet.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
kedd reggel 2,
kedd délután 9,
szerda reggel 0 fok körül alakul.

Anticiklon van fölöttünk, így érdemi fronthatás nem terheli meg szervezetünket. (forrás: met.hu)

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Szerdára már egy hidegfront érkezhet felhősödéssel, szélerősödéssel. Az ÉNY-i szél az ország nagy részén fokozatosan megszűnteti az addig kialakult ködöt, említést érdemlő csapadék viszont nem érkezik a fronttal.
- Csütörtöktől vasárnapig gyakran szeles idő a legvalószínűbb. Élénk, erős, időnként viharos DNY, illetve NY-i, ÉNY-i irányú szél fúj majd. Általában sok lesz a felhő, de átmeneti időszakokra kisüthet a nap. Nagy mennyiségű csapadék nem várható, de kisebb eső, záporok, néhol havas eső, az Északi középhegység térségében átmeneti havazás előfordulhat.
- Karácsonykor is minden bizonnyal folytatódni látszik az enyhe időjárás. (forrás: eumet.hu)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!