Megyei időjárás

2024.01.01. 08:00

Borongós idővel kezdjük 2024-et

Újév napján eleinte erősen felhős, borongós idő várható Somogyban.

Fotó: Kuklis István

A Dunántúlon és délen esővel, majd a késő délelőtti óráktól felszakadozik, csökken a felhőzet és egyre többfelé süthet ki a nap. Élénk, helyenként erős szél fúj majd. Éjszakára legyengül a szél. Változóan felhős lesz az ég. Helyenként pára-, illetve ködfoltok is kialakulhatnak.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
hétfő reggel 3,
hétfő délután 9,
kedd reggel 0 fok körül alakul.

Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. (forrás: met.hu)

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Kedden általában fátyolfelhős, szűrt napsütéses idő várható, de délután északon megvastagszik a felhőzet. Említést érdemlő csapadék estig nem hullik, éjszaka viszont már számítani lehet kisebb esőre. Fokozatosan megélénkül, éjszaka megerősödik a DNY-i szél. A hajnali köd néhol, főként keleten, ahol később kezd élénkülni a szél, tartósabban megmaradhat.
- Szerdán kezdetben borult időre számíthatunk, szórványosan kisebb esővel, majd délelőtt nyugat felől csökken a felhőzet, és naposra fordulhat előreláthatólag az idő. Többfelé fúj erős DNY-i szél. Éjszaka ismét felhősödés valószínű, szórványos záporokkal.
- Csütörtökön már hidegfront alakíthatja időjárásunkat, az ország északi, északkeleti felén élénk, erős NY-ias széllel. Lecsökken a felhőzet, napos időre lehet számítani, de reggel és délelőtt még helyenként előfordulhat záporeső, sőt zivatar sem kizárt. Marad az enyhe idő.
- Pénteken úgy néz ki, hogy újabb melegfront érkezhet felhősödéssel, többfelé kisebb esővel, élénkülő D-i széllel. (forrás: eumet.hu)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!