Vármegyei időjárás

2024.01.02. 07:47

Borul az ég, elszórtan érkezhet némi zápor

Somogy vármegye térségében kedden reggel változóan párás, ködös, illetve gyengén felhős, naposabb idővel indul a nap.

Sonline.hu

Napközben az ország nagyrészén eloszlik a köd és pára, fátyolfelhős, szűrt napsütéses idő kialakulása várható, míg északon megvastagszik a felhőzet, szürkébb, párásabb idő a valószínűbb.
Említést érdemlő csapadék estig nem hullik. Gyenge lesz a légmozgás.
Éjszaka az északi országrész felől délebbre is átterjedhet a vastagabb felhőzet. Itt-ott szemerkélés, kisebb eső is előfordulhat, de kiterjedt csapadék továbbra sem érkezik. Eleinte fokozódó párásság, ködfoltok várhatóak, majd a hajnali időszakban fokozatosan felélénkülhet a DNY-i szél, ami csökkenti a párásságot. A hajnali köd néhol, főként keleten, ahol később kezd élénkülni a szél, tartósabban megmaradhat.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
kedd reggel 3,
kedd délután 7,
szerda reggel 4 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Szerdán reggel még országszerte borult időre számíthatunk, szórványosan kisebb esővel, majd délelőtt, északnyugat felől csökkenni kezd a felhőzet, és várhatóan a Dunántúlon már délelőtt, keletebbre a déli, délutáni órákra naposra fordul az idő. Délelőtt élénk, délután gyengülő DNY-i szél fúj. Éjszaka ismét felhősödés valószínű, szórványos záporokkal.

- Csütörtök reggel, a Tiszántúlon még elszórtan eshet, miközben nyugat felől csökken a felhőzet. Mérsékelt hidegfront alakíthatja időjárásunkat felélénkülő NYÉNY-ias széllel. Előreláthatólag országszerte lecsökken a felhőzet, kisüt a nap. Marad az enyhe idő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!