Vármegyei időjárás

2024.01.05. 07:50

Folytatódik a kissé szeles, de tavasziasan enyhe idő

Egyre vastagabb fátyolfelhőzet lesz felettünk, estétől már kisebb eső is előfordul. A déli szél többfelé megélénkül. 11 fok körüli enyheség lesz.

Sonline.hu

Fotó: Ádám János

Somogy vármegyében pénteken egy melegfront érkezik délire forduló, helyenként megélénkülő légmozgással. Délelőtt még többfelé várható napsütés, majd délutánra országszerte megvastagszik a felhőzet. Estig csapadék nem valószínű. Éjszaka erősen felhős, illetve borult lesz az ég, néhol előfordulhat kisebb eső.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
péntek reggel 2,
péntek délután 10,
szombat reggel 6 fok körül alakul.

Meleg jellegű fronthatással számolhatunk, emiatt az arra érzékenyeknél felléphet fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság. Hamarabb elfáradhat, kifáradhat a szervezet.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Szombaton mediterrán ciklon alakítja időjárásunkat, emiatt szürke, borongós nap látszik kialakulni sokfelé előforduló, tartósabb esőkkel, mérsékelt, olykor felélénkülő délies légmozgással. Estefelé érkezhet meg a ciklon hidegfrontja északnyugatra erősödő északnyugati széllel, melynek hatására ott hajnalban már halmazállapot váltásnak is meg van az esélye.
- Vasárnap a ciklon hidegfrontjával érkező sarkvidéki eredetű levegő árasztja el előreláthatólag az ország térségét észak felől. A Dunántúlon és keleten is viharossá fokozódó északi szél ígérkezik. Marad a borongós időjárás, csökkenő csapadékhajlammal. A hideg beáramlásának köszönhetően egyre többfelé halmazállapot váltás várható a csapadékban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!