Időjárás

2024.01.11. 08:00

Kisüt a nap, de továbbra is hideg lesz

Somogy vármegye térségében, csütörtökön, a nap első felében derült, napsütéses idő lesz jellemzőbb, de ismét előfordulnak a déli, délkeleti térségben párásabb területek.

A délután folyamán azonban, északkelet felől erősebb felhősödés zavarhatja meg a napsütést. A légmozgás napközben gyenge lesz, de késő délutántól, a nyugati országrészben várhatóan északnyugatira fordul és élénkülni kezd. A hajnali erős fagyról, napközben nulla vagy kevéssel nulla fok fölé enyhül a hideg, az sokéves átlagnak nagyjából megfelelő hőmérsékletű időre van kilátás. Az esti órákban, az ország északkeleti felén erősebben felhős, másutt mérsékelten felhős égbolt valószínű.
Éjszaka ismét lecsökken a felhőzet. Nyugodt, sokfelé csillagfényes idő következik. A lehűlés árnyalatnyit mérséklődhet, de még így is erős faggyal kell számolni.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
szerda délután -1,
csütörtök reggel -8,
csütörtök délután 1,
péntek reggel -3 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Péntekre újból nagyrészt napsütéses időjárás várható mérsékelt felhősödésekkel, illetve délkeleten itt-ott párássággal. Ugyanakkor egy hidegfrontnak köszönhetően főként a Dunántúlon ismét megerősödhet az észak, északnyugati szél, mellyel további utánpótlása érkezhet a hideg levegőnek.
- Szombaton elgyengülő hidegfront mellett nyugaton is legyengül a légmozgás. Előreláthatólag napos-fátyolfelhős, reggel erősen fagyos, délután fagypont körüli hőmérsékletű időnk lesz.

- Vasárnapra délire forduló légmozgással enyhébb, de magasabb nedvességtartalmú légtömeg érkezhet. Több felhőre, időszakosabb, szűrtebb napsütésre van kilátás. Az enyhülésnek köszönhetően már országszerte pozitív maximum hőmérséklet látszik jellemzőnek. Elvétve lehet hószállingózás, vegyes szitálás, de számottevő mennyiségű csapadék nem várható.

- Hétfőn már jelentős előrejelzési bizonytalansággal, de előreláthatólag melegfront okoz változóan felhős időt és élénk déli széllel érkező további enyhülést. Jelentős mennyiségű csapadék érkezése továbbra sem látszik, de a déli országrészt érintheti egy csapadéksáv, melyből szórványosan havas eső, hó, eső is eshet vegyesen.

- Keddre, egyelőre változóan napos-felhős-párás idő ígérkezik csapadék nélkül. Megtorpanhat az enyhülés.

forrás: met.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!