Vármegyei időjárás

2024.01.24. 07:57

Napközben enyhül az idő, éjszaka várható lehűlés

Somogy vármegye térségében szerdán délelőtt meleg-, majd estétől hidegfront alakítja időjárásunkat. Kora délutánig élénk déli szél mellett, borús időben időszakos, szórványos eső, északkeleten havas eső, hó is esik.

Sonline.hu

Fotó: Németh Levente

További enyhülést adó légtömeg érkezik. A változó felhőzet, időszakos szemerkélés mellett néhol a +10 fokot is elérheti a maximum hőmérséklet. Estétől az északira forduló, erős szél hatására, észak felől csökkenhet a felhőzet. Hajnalban azonban újabb ciklon érheti el az országot nyugat, délnyugat felől felhősödéssel, esőkkel.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
szerda reggel 2,
szerda délután 7,
csütörtök reggel 4 fok körül alakul.

A megfigyelések szerint a hidegfrontra érzékenyeknél a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő fejfájás alakulhat ki, valamint a stroke kialakulásának kockázata is fokozottabb lehet. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság, csökkenhet a teljesítőképességük. A szív-és érrendszeri betegeknél gyorsabbá válhat a szívműködés, emelkedhet a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam (agyvérzés) és gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások (szívinfarktus, stroke). 

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Csütörtökön a hajnali felhősödést, illetve délnyugati térséget érintő esőket egy ismét erősödő hidegfront és azzal érkező erős északnyugatiszél, illetve szárazabb légtömeg kiszoríthatja az országból. Szeles, nagyobbrészt napos, továbbra is viszonylag enyhe idő ígérkezik, elvétve záporral, északkeleten esetleg hózáporral. A délnyugati és északkeleti határvidéken maradhat mérsékeltebb a légmozgás.

- Pénteken - jelentősen növekvő előrejelzési bizonytalansággal, de már mérsékeltebb, néhol még élénk szélre van kilátás. Napközben az ország nagyobb részén változóan napos-felhős időjárás látszik kialakulni elvétve záporral. A nyugati országrészben erősebben felhős égbolt a valószínűbb elszórtan esőkkel. Este kelet felé terjeszkedhet a csapadék és a zárt felhőzet, miközben nyugatról hidegfronttal érkező szélerősödés és csökkenő felhőzet körvonalazódik. A januári átlaghoz képest enyhe marad az idő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!