Megyei időjárás

2024.02.15. 08:00

Faggyal rajtolunk, tavasszal folytatunk

Csütörtökön, a hajnali időszakban a derültebb keleti tájakon foltokban előfordulhat gyenge fagy, míg a vastagabb felhőzet alatt mérsékeltebben hűl le a levegő.

Fotóillusztráció

Fotó: Sergii Kumer

Napközben a Tiszántúl térsége felett még gyengén felhős, változóan napos, az ország nagyobb, Tiszától nyugatra eső területén viszont zömében erősen felhős vagy borult idő lesz jellemzőbb. A felhőzetből elvétve előfordul szemerkélés, gyenge eső, de tartós, jelentős mennyiségű csapadék érkezése nem valószínű.
Gyenge marad a légmozgás. A maximum hőmérséklet 4-5 fokkal várható magasabbra a február közepén megszokottól.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
szerda délután 10,
csütörtök reggel 6,
csütörtök délután 11,
péntek reggel 4 fok körül alakul.

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik. A reggeli fagyos idő és a helyenként megélénkülő szél miatt az arra érzékenyeknél fejfájás, a mozgásszervi betegségekben szenvedőknél ízületi fájdalom jelentkezhet. forrás: koponyeg.hu

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Pénteken eleinte változóan felhős égbolt ígérkezik, majd napközben, északnyugat felől várhatóan csökken a felhőzet. Délután már országszerte ismét naposabbra fordulhat. Gyenge, mérsékelt marad a DDK-i légmozgás.

- Szombaton - már növekvő előrejelzési bizonytalansággal, de – változékonyabbra fordulhat. Előreláthatólag délelőtt még mérsékelt felhősödések melletti napsütés lesz jellemzőbb, majd délután, nyugat felől erősebb felhősödés és szórványos esők terjeszkedhetnek. Estére hidegfront érkezése körvonalazódik feltámadó ÉNY-i széllel.

- Vasárnapra élénk, erős ÉNY-i szél, változóan felhős-napos égkép valószínű szórványos, futó záporokkal.

- Hétfőre előreláthatólag legyengül a légmozgás. Általában felhős, keleten szakadozottabban felhős időben elvétve fordulhat elő, jelentéktelen mennyiségű eső. Csökken a hőmérséklet.

- Keddre is változó felhőzet, időszakos kevés napsütés mellett elvétve előforduló gyenge csapadék ígérkezik. Pár fokot tovább csökkenhet a hőmérséklet. forrás: eumet.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!